Jesenja poslastica: Jeste li spremni za tortu sa kesten pireom?

0
Radiosarajevo.ba
Jesenja poslastica: Jeste li spremni za tortu sa kesten pireom?

Jesen je nezamisliva bez kesten pirea, a ova poslastica savršeno odgovara raznim slasticama.

Isprobajte recept za ovu predivnu i sočnu tortu s namazom od ovih jesenskih plodova, orasima i rumom koja se ne peče.

Ako ne pronađete nezaslađeni kesten pire, smanjite količinu šećera u prahu ili sami napravite najkremastiji kesten pire.

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sastojci:

  • 1 kg kesten pirea (nezaslađeni)
  • 250 g šećera u prahu
  • 125 g putera
  • 150 g mljevenih oraha
  • 2 kašike ruma
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

  • Pjenasto istucite puter sa šećerom u prahu.
  • Dodajte orahe i rum, pa smjesu dobro izmiksajte te podijelite na dva dijela.
  • U jedan dio smjese ulijte otopljenu čokoladu i pola kilograma kesten pirea, a u drugi dio preostali kesten pire.
  • Kalup obložite aluminijskom folijom i ulijte prvo dio bez čokolade, poravnajte, zatim dio sa čokoladom.
  • Stavite u frižider da se stegne. Ukrasite po želji, piše Skuhaj.hr.

Prijatno!!!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak