Isprobajte sjajan recept za kolač od jabuke i hljeba
Kolač s hljebom? Da – zašto ne?!
Malo za promjenu isplati se spraviti originalan kolač koji će oduševiti goste i ukućane! Vrlo jednostavno i brzo se pravi, a doista je ukusan – uostalom, uvjerite se sami…
Sastojci:
½ bijelog hljeba
¼ šoljice smeđeg šećera
¼ šoljice bijelog šećera
1 kašičica cimeta
1 prstohvat soli
2 šoljice mlijeka
1 kašičica tekuće vanilije
4 jajeta
2 jabuke
Priprema:
½ bijelog hljeba (odnosno tosta) narežite na debele ploške, a potom na kockice.
U posudi promiješajte ¼ šoljice bijelog šećera, ¼ šoljice smeđeg šećera, 1 kašičicu cimeta, 1 prstohvat soli, 2 šoljice mlijeka i 1 kašičicu tekuće vanilije.
Dodajte 4 jajeta te ih razmutite. Zatim dodate hljeb te miješajte dok ne nastane fina smjesa. Zatim to stavite u namašćeni kalup promjera 26 cm.
Narežite dvije jabuke na ploške ili kockice te ih raspodijelite po smjesi. S pomoću lopatice raspodijelite tijesto po jabukama.
Pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Ostavite da se kratko ohladi, izvadite iz kalupa te poslužite.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.