Ideja za nedjeljni ručak: Spremite ukusne šnicle u pavlaci

Radiosarajevo.ba
Ideja za nedjeljni ručak: Spremite ukusne šnicle u pavlaci
Tradicija nedjeljnog ručka drži porodicu na okupu.

Nakon naporne radne sedmice, dobar ručak i opuštanje sa porodicom pravi su način da napunite baterije za nove pobjede.

Za današnji ručak preporučujemo šnicle u pavlaci.

Ispržene, pa lagano prokrčkane šnicle, su veoma mekane i preukusne, posebno kad se preliju običnom pavlakom. Ukoliko vam je ukusnije, možete koristiti i pavlaku za kuhanje.

Uz ovaj recept sa šniclama slaže sebilo koji prilog je odličan, tako da pečeni krompir iz rerne, pire, riža ili povrće mogu biti idealan dodatak.

Sastojci:

  • 800 gr šnicli (ili po želji, ali dodajete više vode)
  • so i biber
  • brašno
  • 250 ml obične pavlake
  • 100 ml ulja
 Priprema:

Šnicle prvo izlupate, pa blago posolite i pobiberite, pa ostavite da tako odstoje desetak minuta.

Ulje zagrijete, a svaku šniclu uvaljate sa jedne strane u brašno i spustite u vrelo ulje tu stranu.

Pečete po dvije-tri minute sa obje strane, te ispečene šnicle odlažete na jedan tanjir.

Šnicle ponovo poslažite u tavu, dodajte 200 ml vode, poklopite, smanjite vatru i ostavite da se polahko krčkaju 30 minuta.

Nakon 30 minuta prelijte šnicle sa običnom pavlakom, prodrmajte tavu i ostavite da krčka još 10-15 minuta.

Zovite porodicu da dođe ranije na ručak, jer šnicle je najbolje poslužiti dok su tople.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak