Hoćete na putovanje sa ruksakom? Nudimo nekoliko savjeta kako bi to bilo praktičnije

0
Radiosarajevo.ba
Hoćete na putovanje sa ruksakom? Nudimo nekoliko savjeta kako bi to bilo praktičnije

Odlazak na putovanje avionom na koje nosite samo ono što možete nositi u rukama i na leđima, moglo bi zvučati zastrašujuće na prvi pogled, ali postoje brojne prednosti odlaska na odmor na kojem se ne morate mučiti s guranjem svakojakih kofera.

Nošenjem ruksaka možete uštedjeti na avionskim novčanim naknadama za prtljagu, kao i preskočiti preuzimanje prtljage i uživati ​​u iskustvu letenja bez ikakvog stresa, barem oko vaših stvari, piše NerdWallet.

Pokušajte pratiti ovih pet savjeta kako bi puste kofere zamijenili jednim ili dva dobro složena ruksaka. Ako vam zvuči nemoguće, nastavite čitati.

Ministar Delić potpisao ugovore sa predstavnicima sigurnih kuća

Ponesite ruksak onda kada je to dopušteno

Broj torbi koje možete unijeti u avion te dopuštena veličina i težina varira, a čimbenici obično ovise o avionskoj kompaniji, klasi usluge u kojoj se nalazite i imate li avionsku kreditnu karticu ili status elite.

Provjerite mrežnu stranicu aviokompanije kako biste vidjeli pravila o nošenju prtljage na vašem letu. Postoji dobra šansa da možete ponijeti i lični predmet poput torbe za knjige, laptopa ili torbice koji stane ispod sjedala ispred vas.

Kupite potrebne stvari na odredištu

Idete li na dugo putovanje i obično spakujete previše stvari, može vam se činiti nemogućim staviti sve što vam je potrebno u torbu ili ruksak, a možda ste u pravu. Ipak, trik na koji se možete osloniti je činjenica da će gotovo svugdje gdje idete, biti trgovine u kojima možete kupiti potrebne stvari za vrijeme dok ste na samom putovanju.

Ako vam se ne ide u trgovinu odmah nakon slijetanja, provjerite u svom hotelu nude li neke proizvode besplatno. To može biti krema za sunčanje, pjena za brijanje i šampon, a možda ih možete kupiti u samom hotelu.

Izbjegavajte pakovanje glomazne odjeće

Povećajte prostor u svojoj torbi tako što ćete na letu nositi cipele koje bi vam u torbi zauzele najviše mjesta. To vam ostavlja više mjesta u torbi za odjeću, toaletne potrepštine i ostalo.

Stjuardesa podijelila koristan savjet: Evo zašto prije i tokom leta ne biste trebali piti kafu

Ako vam se pak ne leti u čizmama ili teškim cipelama, obujte ih u avionu, ali ponesite natikače ili japanke kojima ćete ih zamijeniti prije polijetanja ili usred leta.

Potražite smještaj s uslugom pranja rublja

Umjesto da pakirate odjeću za svaki dan, potražite smještaj koji ima mogućnost pranja veša, poput Airbnba ili hotela koji gostima nudi usluge pranja veša.

Na ovaj način, čak i ako ćete na putovanju biti nekoliko sedmica, možete se izvući pakujući odjeću za samo četiri ili pet dana.

Smotajte odjeću

Sjajan način da uštedite na prostoru prilikom pakiranja je taj da motate odjeću umjesto da je slažete.

Ovo možda neće biti toliko učinkovito kod teških vesti ili jakni, ali je odlično za pakovanje donjeg veša, majica, pidžama i kratkih hlača, piše Net.hr.

Šta ne nositi u avion?

Uobičajeni predmeti koje Savezna uprava za civilnu avijaciju (FAA) zabranjuje:

  • Litijske baterije
  • Elektroničke cigarete
  • Figaro koje sadrži plinski uložak ili radi na butan
  • Šibice
  • Određeni medicinski uređaji koji sadrže radioaktivne materijale kao što su pacemakeri

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak