Dosađuju vam golubovi? Stavite ovo na terasu ili balkon i otjerat ćete ih

1
Radiosarajevo.ba
Dosađuju vam golubovi? Stavite ovo na terasu ili balkon i otjerat ćete ih

Ako ne želite da golubovi preuzmu vaš balkon i učine ga svojim domom, imamo nekoliko učinkovitih metoda za odvraćanje golubova jednom zauvijek.

To svaka osoba mora znati jer su rješenja vrlo jednostavna, a sve što vam treba za njih već se nalazi u vašem domu.

Aluminijska folija

Oni koji su isprobali trik s aluminijskom folijom tvrde da golubovi više nikada nisu došli na njihovu terasu. Poenta je što više okititi terasu folijom, golubovi joj neće imati hrabrosti prići.

Magična noć muzike i koncert za pamćenje: Rimski filharmoničari očarali sarajevsku publiku

Šareni elementi

Postavite uže iznad balkona i zavežite trake od materijala u boji ili folije. Potaknute vjetrom, one će ometati golubove. Isti učinak možete postići s plastičnim vrećicama, plastičnim bocama, velikim balonima, CD-ima ili plastičnim vjetrenjačama.

Gel ili svijetle trake

Ultraljubičaste trake, reflektirajuće svjetlosne trake i hologramske trake dostupne su na tržištu. Ima i gelova, a najvažnije je da će te boje golubovi vidjeti kao vatru na balkonu i neće sletjeti, prenosi Krstarica.

Traka

Odaberite traku s plastičnim, tupim šiljcima jer metal može ozlijediti ptice. Umjesto trake možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Postavite ih na ogradu i prozorsku dasku.

Ribarska mreža

Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći do balkona ili prozora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak