Doktorica otkriva kako spriječiti opadanje kose: Dodajte ovaj sastojak iz kuhinje u svoj šampon

0
Radiosarajevo.ba
Doktorica otkriva kako spriječiti opadanje kose: Dodajte ovaj sastojak iz kuhinje u svoj šampon

Ako imate problema s rastom kose, možda je vrijeme da promijenite svoju rutinu pranja kose.

Doktorica Janine Bowring sugerira da dodavanje kašičice kafe u šampon može značajno poboljšati rast kose.

Gubitak kose i nedostatak rasta mogu biti izuzetno frustrirajući, a na tržištu postoji bezbroj proizvoda koji obećavaju pomoć. Najčešći tip gubitka kose kod muškaraca i žena je androgenetska alopecija, poznata i kao AGA.

Saudin Sivro najavio vanrednu press konferenciju

"Kod muškaraca se to naziva muška ćelavost, dok se kod žena naziva gubitak kose po ženskom uzorku," pojasnila je doktorica Bowring na TikToku.

Istaknula je da gubitak kose obično počinje u prednjem dijelu glave kod muškaraca, gdje se "vremenom kosa povlači formirajući karakterističan oblik 'M'". Kod žena, gubitak kose se obično javlja "na vrhu glave", gdje kosa postaje "sve rjeđa".

"Studije su pokazale da kofein pomaže u rastu kose," izjavila je doktorica, prikazavši istraživanje koje podržava njene tvrdnje. "Moj savjet je da dodate samo kašičicu mljevene kafe u svoj šampon dok perete kosu, a zatim isperite," savjetovala je.

Međutim, doktorica Bowring je upozorila da "kafa može malo potamniti kosu", tako da bi najbolje djelovala na tamnoj kosi. Cijena osnovnog pakovanja instant kafe u lokalnom supermarketu iznosi oko 1 funtu (2,40 KM), dok brendirani proizvodi mogu biti malo skuplji.

U komentarima, jedan korisnik je pitao: "Da li stavljate kafu unutar bočice šampona ili na ruku s šamponom?" Doktorica je odgovorila: "Možete staviti u ruku s šamponom."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak