Djevojka (23) boluje od agresivnog karcinoma: Otkrila koje je važne simptome ignorirala

0
Radiosarajevo.ba
Djevojka (23) boluje od agresivnog karcinoma: Otkrila koje je važne simptome ignorirala

Sydney Towle iz Kalifornije dijagnosticiran je karcinom žučnih vodova u ranim 23 godinama nakon što su liječnici otkrili "značajnu masu" u njenom stomaku koja je rasla četiri mjeseca.

"Obično sam vrlo aktivna osoba, ali odjednom sam počela osjećati nedostatak zraka, a neobična osjećaj pečenja uhvatio je moj trbuh", podijelila je.

Sydney je priznala da je previdjela svoje simptome i sada potiče druge da ne preskaču redovite liječničke preglede.

Pitali smo stručnjaka: Kako se kreću cijene zemljišta u Sarajevu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

"Nakon što sam ignorirala simptome, konačno sam odlučila posjetiti liječnika. Napravili su ultrazvuk, zatim MRI i biopsiju", objasnila je Sydney.

"Kada sam primila te početne rezultate MRI-a, koji su ukazivali na čvrstu masu u jetri, odmah sam znala da je to karcinom.

Jedna navika pred spavanje može značajno povećati rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa

"Odmah sam nazvala obitelj. Trebalo mi je prilično vremena da u potpunosti shvatim stvarnost svoje dijagnoze."

Karcinom žučnih vodova, također poznat kao holangioskarcinom, agresivan je tip karcinoma koji počinje u žučnim vodovima. Može zahvatiti ljude različite dobi, ali se obično dijagnosticira kod odraslih starijih od 50 godina.

Sydney trenutno prolazi kroz agresivno liječenje usmjereno na tumor raznim tretmanima, uključujući kemoterapiju i eksperimentalne lijekove.

"Jedna stvar koju sam nastavila raditi tokom svog liječenja je ostati aktivna. I dalje uživam u jogi, dugim šetnjama i surfanju s prijateljima", dodala je.

Sydney je počela dokumentirati svoje putovanje s rakom na TikToku, počevši od dana kada je dijagnosticirana, piše Daily Mail.

Imate česte vrtoglavice? Ovo je sedam najčešćih razloga

"Uvijek sam dijelila svaki dio svog života na TikToku - daje mi mjesto gdje mogu izliti svoje emocije i nadam se da će se drugi moći povezati sa mnom ili se na neki način inspirirati", rekla je.

Gledajući prema budućnosti, Sydney ima velike planove.

"Australija i Novi Zeland dozivaju me, a svoj popis želja ispunjavat ću kao da je to lista obaveza - ali nije riječ samo o meni", rekla je.

"Želim i dalje inspirirati i pomoći drugima. Volontiranje u centru za kemoterapiju čini se značajnim putem."

Ona savjetuje druge: "Nemojte propustiti redovite medicinske preglede i nikada ne ignorirajte bilo kakve zdravstvene zabrinutosti.

"Ja sam to učinila, pretpostavljajući da me mladost može zaštititi od ozbiljnih problema, i to me naučilo tešku lekciju.", dodala je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak