Dizajnerica šokirala sve: "Nakon 30. godine iz ormara izbacite ovaj predmet, izgledate jeftino"

1
Radiosarajevo.ba
Dizajnerica šokirala sve: "Nakon 30. godine iz ormara izbacite ovaj predmet, izgledate jeftino"

Nošenje traperica nakon 30. godine i duge kose nakon 40 potpuno je neotmjeno, izjavila je slavna dizajnerica Carolina Herrera i podignula je pravu buru.

Nju prati reputacija jedne od najelegantnijih žena svijeta, a njen doprinos današnjoj modi je nemjerljiv. Njena spomenuta izjava izazvala je pravu diskusiju o tome što znači oblačiti se prikladno svojim godinama i otmjeno, a da pritom ne izgubite svoj stil.

Herrera uspješno vodi svoje modno carstvo više od 30 godina, a njena modna kolekcija uključuje vjenčanice, parfeme i modne dodatke. Sa javnošću je podijelila da ona nikad ne nosi mini suknje i bikinije jer misli da su primjereniji mlađim ženama. Osim toga, tvrdi da nošenje traperica nakon 30. godine nije otmjeno.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Zabilježene gužve u ovom dijelu grada

Tvrdi i da bi žene nakon 40. godine trebale nositi kraću kosu, jer je gracioznija i prikladnija za njihove godine.

"Žena mora prirodno stariti i ne pokušavati glumiti godine u kojima nije, jer će izgledati smiješno. Vidim brojne žene na ulici s leđa i izgledaju jako lijepo s dugom kosom i mini suknjicama, ali kad se okrenu, shvatim da imaju godina iza sebe", rekla je.

Brza promjena stila: Ove frizure su pravi hit jeseni, a jedna od njih je neodoljivi klasik

Jennifer Lopez, Angelina Jolie, Jennifer Aniston i Beyonce samo su neke od poznatih dama koje se očito ne bi složile s njom jer i danas nose kratke suknje i dugu kosu te izgledaju elegantno.

Herrera je istaknula da po njenom mišljenju pokušaj da izgleda mlađe postaruje ženu.

"Ne vjerujem u trendove jer zbog njih svi izgledaju kao da nose uniforme. Izađe jedan trendi odjevni komad i odjednom svi izgledaju isto", zaključila je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak