Cijelo vrijeme pogrešno spremamo sladoled u zamrzivač: Ovo je pravilan način

Radiosarajevo.ba
Cijelo vrijeme pogrešno spremamo sladoled u zamrzivač: Ovo je pravilan način

Popularni brend sladoleda, Ben & Jerry's, na svojoj je stranici otkrio da vrlo vjerojatno cijelo vrijeme potpuno krivo spremamo sladoled u zamrzivač.

Stručnjaci tvrde da ga treba staviti naopako, odnosno da poklopac treba ići na dno. Na taj način sprječava se da hrana oksidira.

"S vremenom led počne isparavati i gubi se vlažnost, a na površini sladoleda stvaraju se mali kristali. Iako to neće pokvariti sladoled, okus je bolji kada se to ne dogodi."

Brend također preporučuje da kutije sa sladoledom držite duboko, iza svih drugih namirnica kako bi najmanje dolazio u kontakt s toplim zrakom svaki put kada otvorite zamrzivač, prenosi The Sun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak