Cijeli život to radimo pogrešno: Čaj se ne pravi s ključalom vodom
Iako to mnogi ne znaju, postoji ispravan i točan način pripreme čaja. Što god voljeli dodajte u njega – mlijeko, med i limun, cimet..., morate znati kako ga pripremiti.
Profesionalni kušač hrane i pića Martin Isark rekao je da se nikada ne biste trebali koristiti proključalom vodom kada pripremate čaj.
"Vrijeme je da taj mit zaboravimo. Jako vruća voda ubija okuse čaja i zapravo vam ostaje neki suhi okus, uglavnom je to tanin", kaže on.
Objasnio je kako bi voda trebala biti maksimalno na 80°C kako bi se svi okusi čaja fino osjetili.
Vruća voda koristila se za pripremu prije jer nije bila pitka, pa se prokuhavala kako bi se ubile bakterije, prenosi The Sun.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.