Brza promjena stila: Ove frizure su pravi hit jeseni, a jedna od njih je neodoljivi klasik

0
Radiosarajevo.ba
Brza promjena stila: Ove frizure su pravi hit jeseni, a jedna od njih je neodoljivi klasik

Stigao je septembar, mjesec u kojim mnogi požele napraviti poneku promjenu kako bi obilježili početak nove sezone.

Vjerojatno najjednostavnija i jako česta promjena je promjena frizure. Mnoge dame upravo dolazak jeseni koriste kako bi posjetile frizera i osvježile kosu nakon ljetnih mjeseci.

Svaka sezona sa sobom donosi i neke nove trendove, frizure koje postanu popularnije od drugih, a najčešće su to varijacije na temu. Primjerice svaka sezona među najpopularnijim frizurama ima jednu verziju boba. U svakom slučaju, eksperti za kosu rekli su svoje, a pet frizura koje će prema njima biti jesenski hit izdvojili smo u nastavku.

Važna informacija za penzionere: Vlada FBiH u Mostaru donijela zaključak nakon najave protesta

1. Sexy shag

Dok su tokom ljetnih mjeseci popularne bile kratke frizure, jesen će obilježiti duljine i slojevi. Shag je frizura koju karakteriziraju čupavost i slojeviti način šišanja, a jesenski trend bit će shag dužine do ramena koji sa sobom donosi dozu šika i razigranosti.

2. Francuski bob

Mislimo da ne postoji doba godine u kojem nije popularna barem jedna verzija omiljenog boba. Ove jeseni u trendu će biti jedan dobro poznati klasik, francuski bob. Frizura je ovo koju karakterizira kosa ošišana na duljinu do usana, a sjajno izgleda sa šiškama.

3. Frizure s baby šiškama

Ove jeseni veliki boom doživjet će takozvane baby-šiške. Riječ je o jako kratkim šiškama koje sežu do polovice čela, a mogu biti i kraće.

4. Frizura "kaubojka"

Ova frizura zapravo je duga verzija shaga. Radi se o dugoj, slojevit ošišanoj kosi koja izgleda kao izrasli shag, sa šiškama koje se mogu pomaknuti u stranu. Sve skupa izgleda jako šik.

5. Ultraduga kosa

Sve dame s ultradugom kosom ove jeseni će biti u trendu. Stručnjaci savjetuju da svoju dugu kosu oblikujete u valove kako bi dobila dimenziju. Možete je razigrati tako da pramenove oko lica ošišate slojevito i tako ga uokvirite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak