Frizure koje pomlađuju: Četiri stilske ideje za dame u 60-ima

0
Radiosarajevo.ba
Frizure koje pomlađuju: Četiri stilske ideje za dame u 60-ima
Foto: Pexels / 4 frizure za dame u 60-ima

Vremena kad se žene u šezdesetima smatrale starima srećom su davno iza nas pa se danas mnoge poznate dame u tim godinama smatraju ikonama stila.

Iako neki stilisti smatraju da su određeni komadi odjeće neprimjereni za žene u zrelim godinama, modnih ograničenja je sve manje pa se danas dame sa 60+ godina bez problema mogu mjeriti s više nego upola mlađim ženama kad je riječ o originalnim modnim kombinacijama.

Međutim, kad je riječ o šminki i frizuri, stvari mogu biti malo drugačije. Ukusi se razlikuju, ako želite postići mlađi izgled i osvježiti lice neke će vam frizure u tome itekako pomoći dok vas nespretno odabrani stil može prilično postarati.

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

U nastavku preporuke frizera za frizure koje će damama u šezdesetima skinuti i 10 godina s lica i dati im osvježenje i mlađi izgled.

1. Slojevita srednje duga kosa sa šiškama

Za žene s gustom kosom slojevito šišanje je uvijek odlično rješenje, a posebno će biti šarmantna opcija sa šiškama.

Slojevita srednje duga kosa sa šiškama
Foto: Printscreen: Slojevita srednje duga kosa sa šiškama

2. Voluminozna shag frizura

Ako mislite da se u zrelim godinama ne može nositi ‘velika’ kosa jedna od najvećih modnih ikona, Jane Fonda, dokazat će vam suprotno.

Ovdje je riječ o varijaciji klasične shag frizure sa slojevitim gornjim dijelom i gustim šiškama, dok će vam donji slojevi biti nešto duži i najčešće dopiru do ramena.

Shag frizura
Foto: Miss7: Shag frizura

3. Klasični bob

Ova frizura je klasik s dobrim razlogom. Bezvremenska je, uklapa se u svaki stil, pristaje gotovo svakom licu, lijepo zaokružuje lice i lako se održava. Također, možete je nositi s razdjeljkom po sredini ili na jednu stranu, funkcionirat će u oba slučaja, piše Story.

Bob frizura
Foto: Pexels: Bob frizura

4. Pixie cut

Još jedna klasična frizura koja će vam skinuti godine s lica je kratka pixie frizura, a odlična je ideja ako želite pustiti prirodnu sijedu kosu.

Michelle Williams
Foto: EPA-EFE: Michelle Williams

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije