Bosanski recept star decenijama: Probajte slatki ćevap
Slatki ćevap ili punjene suhe šljive su recept koji je star decenijama i održao se do danas.
Ovo je tradicionalna bosanska poslastica koja ne sadrži šećer - tako da ćete pojesti ukusan i zdrav obrok.
Jedini zaslađivač jeste slatki pekmez od jabuka, dobijen ukuhavanjem soka od slatke jabuke - bez dodataka.
Kulturni četvrtak | Reditelj Andraš Urban: O Desire festivalu, komediji 'Seljačka opera' i teatru
Šljiva je svakako slatka te ovu poslasticu mogu jesti i dijabetičari.
Za recept će vam trebati pola kile suhih šljiva, 50 grama sjeckanih te 100 grama mljevenih oraga, zatim nekoliko cijelih jezgri oraha, 100 grama riže, dvije kašike slatkog pekmeza od jabuka i pola litre vode.
U nastavku pratite video za recept i, svakako, javite dojmove.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.