Zlatko Sudac gradi podmorni kip Isusa Krista

Radiosarajevo.ba
Zlatko Sudac gradi podmorni kip Isusa Krista


To da Hrvatska ima Crkvu upletenu u svaki segment života već je općepoznato, a slijedeća teritorija koja će u Hrvatskoj biti označena kao katolički prostor je i samo morsko dno.

Hrvatski svećenik Zlatko Sudac, poznat po svojim kontroverznim govorima, biće autor brončanog kipa raspetog Isusa Krista koji će biti postavljen na morsko dno kod otoka Premude, kao sastavni dio projekta „Ronilačke staze“. Projekat je osmislio ronilac Dražen Valerijev kao turističku ponudu tematske podmorne ture, a kipovi kao turističke znamenitosti postavljat će se na nekoliko različitih mjesta pod morem. Špilja Katedrala kod otoka Premuda zbog svog je imena zaslužila – kip raspetog Isusa u prirodnoj veličini.

U idejnom rješenju Zlatka Sudca navodi se da će Isus biti prikazan »probodeno i vjerno u agoniji muke s vidljivim razderotinama rana bičevanja i razapinjanja, anatomski prikazanih vena, tetiva i grča tijela, osim lica, koje će biti po uzoru na »Torinsko platno« uz trnovu krunu. To je lice Boga otvorenih živih očiju koje komuniciraju s promatračem«. Sudčev Isus neće biti raspet na običnom križu nego na živom stablu u čijem će podnožju biti jaslice.

pogledaj.to/korzo.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak