Zašto aluminijska folija ima dvije strane?
Aluminijska folija je neizostavan 'alat' u svakoj kuhinji. Kada kupite rolu folije, dugo traje i možemo je koristiti za sve.
Međutim, ako se malo bolje zagledate, različite su te dvije njene srebrne strane – jedna je mat, dok je druga sjajna. I nije svejedno koju stranu koristite u pripremi hrane.
U većini slučajeva zaista nije važno koju stranu folije koristite, jer gotovo da nema razlike. Ipak, ako želite raditi onako kako se preporučuje, onda trebate usvojiti ove savjete.
Sjećanje na veličanstvenu pobjedu Armije RBiH na Lisači: "Kako smo natjerali agresora na predaju"
Ako trebate umotati li prekriti jelo koje je toplo, onda bi najbolje bilo da imate reflektirajuću odnosno sjajnu stranu sa unutarnje strane jela, dakle da ona bude do hrane, dok mat ostaje s vanjske strane.
Ako želite umotati hladnu hranu, onda mat strana treba biti bliža hrani.
Zašto aluminijska folija ima dvije različite strane? Objašnjenje je prilično jednostavno – tokom proizvodnje se istovremeno obrađuju dvije folije i kada prođu kroz valjke tokom obrade jedna strana postaje mat, a druga sjajna, piše 24sata.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.