Vježba za oči i mozak: Možete li pronaći damu koja spava za 11 sekundi?

1
Radiosarajevo.ba
Vježba za oči i mozak: Možete li pronaći damu koja spava za 11 sekundi?

Optičke varke, slagalice ili skrivene slike u slici omiljene su "vježbe" za mozak mnogih ljudi, a ova će vas posebno razonoditi.

Ljudi su ostali zbunjeni optičkom iluzijom koja izgleda kao crtež starijeg muškarca koji spava. 

U ovoj poslastici za mozak, koja je korisnike društvene mreže Reddit ostavila bez riječi, cilj je pronaći sliku dame koja spava. 

Prva dama BiH zablistala na SFF-u: "Sarajevo, uvijek ću te voljeti"

Ukoliko za 11 sekundi pronađete sliku dame, vaša vizija je i više nego odlična, a moć zapažanja izražena. Mnogi tvrde da optičke iluzije također unaprijeđuju našu intuiciju, kako navodi Mirror.uk

Pokušajte pronaći damu na slici

Foto: The Mirror: Optička iluzija zbunila mnoge

Ukoliko ste pronašli za jedanaest sekundi, čestitamo!

Korisnici Reddita su imali probleme da pronađu i drugo lice na slici, te su komentarisali "da je ovo jedna od najtežih varki ikada".

Prepišite recept: Ovo je bio Titov najdraži kolač, čak je dobio i ime po njemu

Jedan komentar se i osvrnuo na lakši pronalazak "slike u slici" te je naveo da kada tražimo nešto u većoj slici, uvijek tražimo u manjoj formi nego što se očekuje.

Također, savjetovao je i da se gleda u centar slike, a kada se prestane zumirati, trebalo bi da druga slika postane jasnija. 

Ukoliko još uvijek niste pronašli sliku u slici, donosimo vam rješenje:

Foto: The Mirror: Slika dame koja spava

Naučnici vjeruju da svakodnevno rješavanje mozgalica pomaže razvoju kreativnosti i pomaže mozgu da ostane u "formi". A svakako da nema ništa bolje od rješavanja mozgalica vikendom!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak