VIDEO: Elton John će ipak posvojiti malog Leva

Radiosarajevo.ba
VIDEO: Elton John će ipak posvojiti malog Leva

Nakon što su ukrajinske vlasti zbog homoseksualnosti i godina odbile zahtjev Eltona Johna za posvojenjem 15-mjesečnog HIV pozitivnog dječaka iz sirotišta, djetetov biološki otac je, za razliku od njegove biološke majke, ipak naposljetku pristao dječaka dati u ruke pjevaču, ali pod nekoliko uslova.

Naime, maleni Lev će postati Eltonov posinak ukoliko će pjevač i njegov suprug David Furnish biološkog oca finansijski podržavati te mu pomoći pokrenuti biznis u Velikoj Britaniji. Dječakova majka još uvijek se razmišlja hoće li dati dijete ili ne, mada nije sposobna ni finansijski niti zdravstveno za roditeljstvo.

Pjevač i njegov suprug David dječaka su upoznali u sirotištu, kada mu je mali "ukrao srce": "Već dugo razgovaramo o posvajanju, iako sam ja zapravo protiv jer imam 62 godine. Puno vremena provodim na putovanjima i nisam siguran koliko je to pošteno prema djetetu. No, Leva bih rado posvojio, jer nam je 'ukrao srce' čim smo ga vidjeli. Bilo bi prekrasno kada bismo mu mogli pružiti dom i život kakav zaslužuje", prije nekoliko nedjelja je rekao John kojem je dosad mogućnost posvojenja otežavao zakon kojim se nalaže kako razlika u dobi između posvojitelja i djeteta ne smije biti veća od 45 godina. Blagoslovom Levovog oca taj zakon pada u vodu.

Ukrajinska crkva: Elton John je grešnik
Po ukrajinskom zakonu, Elton John ne može usvojiti dijete

dnevnik.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak