Uz Simpsone do Guinessa (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Uz Simpsone do Guinessa (VIDEO)


Kako bi proslavio dvadesetu godišnjicu svoje omiljene televizijske serije, obožavatelj Simpsona odlučio se u komadu pogledati sve epizode kultne animirane serije te tako provesti više od 150 sati. 34-godišnji Glynn Stott nada se da će nakon više od šest dana uz Simpsone oboriti Guinnessov rekord.

Šest dana žutog ekrana

"Veliki sam obožavatelj ove animirane serije te sam pogledao svaku epizodu.", rekao je. "Pratit će me suci koji će paziti da ne zaspim. Također se moraju pobrinuti da budem fokusiran na ekran. Moraju se uvjeriti da sam potpuno koncentriran na epizode", rekao je Glynn. Trenutni rekord drži Amerikanac koji je uspio buljiti u ekran puna četiri dana.

Ambiciozni Britanac smatra da je njegovo veliko obožavanje serije dovoljno jako da ga održi budnim šest dana. Njegov dom je također jedan veliki oltar američkoj animiranoj porodici. "Kako se desilo moje obožavanje ove serije , nisam siguran. U početku mi je bilo jako čudno što su likovi žute boje. No, uskoro sam se zaljubio u seriju koju gledam dva puta dnevno", rekao je Stott. Smatra da su Simpsoni velik dio njegovog života.

Žuti Fox, dokumentarac i poštanske marke

Nije Stott jedini koji svlavi 20 godina Simpsonovih, TV mreža Fox će povodom godišnjice potpuno požutiti - i to doslovno. TV kanal Fox će promijeniti identitet u žutu boju - od svih svojih web stranica do televizijskih reklama, a čak će i voditelji Foxovih vijesti nositi žute kravate i ostale odjevne predmete u tom stilu.

Proslava je počela 3. januara, a u slavu likova Matta Groeninga pripremljen je i dokumentarni film o serijalu, koji je se prikazan 10. januara, u režiji slavnog Morgana Spurlocka (Super Size Me).

Slavlje je započeto i sa proizvodnjom poštanskih marki sa likovima iz serijala, a američke su pošte, svjesne popularnosti Simpsonovih, odlučile da odštampaju čak milijardu komada.


http://www.youtube.com/watch?v=SFxrkb6TnFc&feature=PlayList&p=F3822176850BB2BD&playnext=1&playnext_from=PL&index=62




radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak