Ujed za dušu

Radiosarajevo.ba
Ujed za dušu

Kao priča iz urbane legende – Tajvanac je sjedio na toaletu i obavljao nuždu u svom ruralnom domu, postavši tako nepomična meta za zmiju koja ga je ugrizla za penis, javili su lokalni mediji, a prenio Reuters.

"Čim je sjeo, muškarac je osjetio snažnu, iznimno oštru bol, kao da ga je netko ubo nožem. Instinktivno je reagirao i ustao. Kad je pogledao u školjku, vidio je veliku zmiju", napisao je China Times.

51-godišnji muškarac iz okruga Nantou na Tajvanu, odveden je u bolnicu, gdje mu je pružena pomoć. Na sreću, ozljede su bile samo površinske.

"Zmijska usta nisu uvijek čista"


"Čim mu prođe rizik od infekcije, može otići. Zmijska usta nisu uvijek čista", rekao je ravnatelj bolnice, koji nije htio dati svoje ime.

Lokalne televizijske snimke prikazale su kako se crno-žutog gmaza, za kojeg se vjeruje da je iz roda zmija štakorašica, odmotava i vadi iz WC školjke.

Zmije redovno ulaze u ruralne domove na Tajvanu i u drugim suptropskim regijama u Aziji. Ipak, zmija koja grize čovjeka za penis kao da je došla ravno iz noćne more.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak