Udvarao se konobarici na Hvaru pa završio u Jadranskom moru

1
Radiosarajevo.ba
Udvarao se konobarici na Hvaru pa završio u Jadranskom moru

Kada su u ponedjeljak zaprimili dojavu građana po kojoj je u nedjelju poslijepodne u Jelsi na otoku Hvaru, došlo do masovne tučnjave ruskih gostiju s usidrene jedrilice i osoblja jednog restorana, u redakciji Jutarnjeg pomislili su da je čudno kako splitska policija, iako to redovito čine u sličnim situacijama, nije izvjestila javnost o "masovki" u kojoj je, po prvoj dojavi, bilo i bacanja gostiju u more te povrijeđenih osoba.

No, vrlo brzo bilo postalo je jasno da su se "tresla brda, a rodio se miš", odnosno da nije riječ o masovnoj tučnjavi nego o ispadu pijanog turista, i to ukrajinskog državljanina koji je, nakon cjelodnevnog ispijanja alkohola, počeo zadirkivati i "upucavati" se konobarici restorana.

Njoj se takvo ponašanje gosta nije svidjelo pa ga je gurnula te je on s obale pao u more.

Džanan Musa kum na vjenčanju Edina Atića

Nakon što se nekako izvukao na rivu, skinuo je mokru majicu i bacio je prema djelatnici želeći je pogoditi, a tada u njezinu obranu staje i vlasnik restorana pa Ukrajinac ponovno završava u moru.

"Ispred ugostiteljskog objekta u Jelsi je došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem su sudjelovale tri osobe.

Parking, kafa, smještaj: Kakve vas cijene očekuju na primorju?

Utvrđeno je da je do narušavanja došlo kada je 39-godišnji državljanin Ukrajine došao na terasu obližnjeg restorana te je verbalno i potom fizički napao 43-godišnju djelatnicu koja ga je odgurnula prilikom čega je pao u more", naveli su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak