U rat u boksericama

Radiosarajevo.ba
U rat u boksericama

Američki vojnik, 19-godišnji Zachary Boyd, postao je zvijezda u američkim medijima nakon što je krenuo u borbu protiv talibana u istočnom Afganistanu opremljen šljemom, pancirnom košuljom i u ružičastim boksericama sa sloganom "I Love NY" (Volim New York).

Boyd je zajedno s drugim vojnicima reagirao na talibanski napad na vojnu poziciju u planinama na istoku Afganistana. Sreća je htjela da se u tom trenutku na istom mjestu našao i fotograf Associated Pressa koji je Boyda uslikao.

Novinari opsjedaju obitelj

Slika je završila na naslovnici New York Timesa, jedne od najprodavanijih američkih novina. Boyd je postao instant zvijezda, a njegova obitelj svakodnevno odgovara na razne novinarske upite.

"Uvijek sam mu govorila da namjesti hlače. Ponekad sam mu znala potegnuti bokserice da bih ga natjerala da navuče hlače preko njih. Svaka majka želi da joj sin lijepo izgleda", rekla je Sheree Boyd, majka Zacharyja Boyda.

"To je tipično za njega. Uvijek je bio zanimljiv dječak", dodala je.

"Ne znam hoću li imati posao"

Komentari na internetu kažu kako su bokserice prikladne, jer se Boyd u Afganistanu bori protiv talibana, čiji su saveznici iz al-Qaide srušili World Trade Center u New Yorku.

Boyd je inače iz Fort Wortha, grada u američkoj saveznoj državi Teksas. U New Yorku se našao u martu, kad mu je kasnio avion za rodni grad dok je bio na dopustu. Sestra jednog prijatelja tada ga je odvela u brzinski šoping, koji je Boyd okrunio ružičastim boksericama.

Boyd je u ponedjeljak nazvao svoje roditelje, rekavši im kako je moguće da će mu se slika pojaviti na naslovnici New York Timesa.

"Rekao je: 'Čujem da Times predsjedniku ujutro stavljaju na stol'. Onda se još i našalio kako vjerojatno više neće imati posao nakon što ga predsjednik vidi izvan uniforme", ispričala je Sheree Boyd.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak