Turista primijetio da nešto nedostaje na plažama na Jadranu: ‘Pokušavam objasniti svom djetetu’

7
Radiosarajevo.ba
Turista primijetio da nešto nedostaje na plažama na Jadranu: ‘Pokušavam objasniti svom djetetu’

Jedan Hrvat nedavno je podijelio svoje zapažanje na Redditu koje je izazvalo zanimljivu raspravu među korisnicima. Primijetio je kako na plažama više nema toliko školjki kao nekad.

Ono što je nekada bilo uobičajeno, uživanje na plaži, šetnja uz more uz pregršt školjki pod nogama, danas je sve to rijetka pojava.

Gdje su nestale školjke s plaža i mora? Objašnjavam djetetu kako sam ih skupljao po cijeli dan, a sada provedem dane, a da ne nađem niti jednu… Gdje su?”, glasilo je pitanje na Redditu.

Radiosarajevo.ba saznaje: Evo kada se vraćaju Zmajevi i Ismail Barlov sa medaljama u Sarajevo

Njegova objava na Redditu potaknula je mnoge da se uključe u raspravu i pokušaju pronaći razloge za ovaj neobični fenomen.

Vjerojatno se i sami sjećate da ste kao mali skupljali školjke po plaži, što je mnogima jedna od omiljenih aktivnosti kada su na moru.

Gdje su nestale skoljke sa plaza i mora?
byu/DeNeLo51 inaskcroatia

"To više nije tako, odnosno, školjki je puno manje. On je svojom objavom započeo raspravu na popularnoj društvenoj mreži", kazao je jedan komentator.

Nije trebao dugo čekati na druge odgovore...

“Pretpostavljam da se radi o razlozima poput ugrožavanja staništa zbog nasipavanja i uređivanja plaža za turizam, možda rast temperature mora zbog klimatskih promjena…”, komentirala je jedna gospođa, prenosi portal Dnevno.

Drugi se korisnik Reddita nije složio s njezinom teorijom jer vjeruje da bi u to slučaju bilo više umrlih školjaka.

Koji je vaš komentar?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak