Traže ljude da rade na ostrvu za 16.000 KM mjesečno, evo koji su uvjeti

Radiosarajevo.ba
Traže ljude da rade na ostrvu za 16.000 KM mjesečno, evo koji su uvjeti

Ostrvo na kom se nalazi svjetionik East brother, u blizini San Francisca, traži dva svjetioničara, a godišnja plata za ovaj posao je 130.000 dolara, što je u konvertibilnim markama oko 16.000 mjesečno.

Prema informacijama, u pitanju je i turističko-ugostiteljski objekt, pa svjetioničari treba da znaju da dobro kuhaju, čiste, pružaju razne usluge gostima, organizuju dostavu namirnica, ali i da koriste brod što zahtijeva kapetansku dozvolu od Obalske straže Sjedinjenih Američkih Država, piše The Guardian.

Raspored obaveza je složen, ponedjeljkom, utorkom i srijedom se pere veš, kupuju namirnice i obavljaju drugi poslovi održavanja objekta. Tokom vikenda, dočekuju se gosti i pripremaju obroci.

Ovaj svjetionik osvjetljava obalu od 1873. godine. 70-ih godina prošlog stoljeća, planirano je da se ovo zdanje sruši, ali je lokalna grupa to spriječila.

Izborili su se da se svjetionik obnovi i pretvori u hotelski smještaj. Gosti odmah po dolasku dobiju šampanjac, a onda kreću u turu po kompleksu. Sam svjetionik je i dalje operativan.

Oglas za posao je već privukao pažnju javnosti i, za sada, ima dosta zainteresovanih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak