Tadić najpoželjniji muškarac u Srbiji

Radiosarajevo.ba
Tadić najpoželjniji muškarac u Srbiji

S čak 9,8 posto glasova predsjednik Srbije Boris Tadić najpoželjniji je muškarac među Srpkinjama.

Do rezultata je došao srpski "Alo" i tamošnja agencija "Medium Gallup". Iako je konkurencija bila izuzetno jaka, ništa se nije promijenilo od prije šest godina jer je i tad Boris Tadić bio na prvom mjestu najpoželjnijih muškaraca u Srbiji.

Predsjedniku za petama puše mladi glumac Vojin Ćetković koji je osvojio "samo" 5,9 posto glasova. Iza njih su se sa znatno manjim postotkom plasirali glumac Ivan Bosiljčić, pjevač Zdravko Čolić, glumac Dragan Nikolić Prle, prvi reket Srbije Novak Đoković te glumac Andrija Milošević.

Žene biraju po životinjskom instinktu?

"Vjerujem ženama kada kažu da sam im seksi. Ne znam koji su to kriteriji, ali nije ni bitno da ja znam već da znaju žene, koje, po mom mišljenju, biraju po životinjskom instinktu", primijetio je glumac Andrija Milošević.

Posljednje takvo veliko istraživanje provedeno je upravo prije šest godina kad je Boris Tadić, već spomenuto, prvi put osvojio titulu najpoželjnijeg.

No, tad je pjevač Zdravko Čolić bio na drugom mjestu, a ne kao danas negdje na četvrtom, petom. Tad se na listi našao i pjevač Željko Joksimović za kojeg je poznato da za njim luduju i Hrvatice.

"Slobomanija" iz devedesetih

Nakon što su objavljeni rezultati oglasio se tamošnji gej aktivist Predrag Azdejković.

"Dosta muškaraca sa ovog spiska su bili i na našoj gej listi naj frajera. Mislim na Tadića, Ćetkovića i Novaka Đokovića, koji je osvojio najviše glasova 2007. godine. Moram priznati da sam pomalo iznenađen time što je Tadić na prvom mjestu. Istina je da nam predsjednik zrači životinjskom seksualnom energijom, ali ga ne bih stavio na prvo mjesto samo iz jednog razloga. Sjećate li se kako se ogroman broj žena palio na Slobodana Miloševića, pa su ljubile njegove slike, vrištale i cičale kao tinejdžerke. Mene ovo asocira na 'slobomaniju' iz devedesetih", rekao je Azdejković.

Od stranaca napoželjniji Brad Pitt

Pored domaćih, birao se i najpoželjniji muškarac iz inozemstva, najčešće Hollywooda. Brad Pitt je tu pobijedio s uvjerljivih 21,4 posto.

Odmah iza njega na listi je zasjao George Clooney s 11,6 posto glasova. S manje od pet posto glasova dalje su na listi Richard Gere, Mel Gibson, Tom Cruise David Beckham i prvi tamnoputi predsjednik Amerike Barack Obama.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak