Ibrahim Al Hawai u svom domu u sarajevskom naselju Poljine drži lava kao kućnog ljubimca

9
Radiosarajevo.ba
Ibrahim Al Hawai u svom domu u sarajevskom naselju Poljine drži lava kao kućnog ljubimca

Ibrahim Al Hawai biznismen iz Dubaija, veoma je aktivan na društvenim mrežama, posebno na Instagram profilu.

Sudeći prema njegovim posljednjim objavama, osim uživanja u luksuznom životu, pratioci su ostali iznenađeni njegovim odabirom kućnog ljubimca.

U svom stanu u sarajevskom naselju Poljine, kako se može zaključiti prema priloženim fotografijama s njegove društvene mreže, drži mladunče lava, na šta je dobio mnoštvo komentara.

Koji su razlozi: Zašto toliko građana napušta Bosnu i Hercegovinu?

"Nadam se da ste svjesni težine ovog čina. Imati divlju životinju u kući, zarobiti je van njenog prirodnog staništa. Treba tu i edukacije. U svakom slucaju sretno", "Svaka čast, rado bih držao da mi neko pokloni", "Ukoliko se desi ikakva nesreća, lav će biti uspavan", neki su od najzanimljivijih komentara. 

Podsjetimo, u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH zabranjeno je držati kao kućne ljubimce životinje koje su zaštićene, divlje životinje, te životinjske vrste i pasmine koje su opasne za život.

Prodaja egzotičnih životinja je također zabranjena.

Novčana kazna za prekršaj posjedovanja ovih životinja u BiH predviđena je u iznosu od 30 KM do 10.000,00 KM.

Publici je Al Hawai postao poznat nakon objavljivanja spota za pjesmu Flo Aswad koju je uradio zajedno s reperom Cunamijem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak