Rasprava na internetu: Kako vi zovete ovaj kuhinjski predmet s fotografije?
Radiosarajevo.ba
Zaimača je službeni naziv za kuhinjski pribor za zahvaćanje juhe ili nekog kuhanog jela.
Taj naziv se zapravo koristi prilično rijetko, a u svakom dijelu Bosne i Hercegovine je uobičajen neki drugi.
Šeflja, kacijola, šefarka, palj, kačica, paljak, kutljača, kutlača, grabilica, pajić, varnjača, kaciol, kutlača, pa i "ono za juhu", sve se to koristi kao naziv za zaimaču.
Bivši komandant ukrajinske vojske: "Veći proboji su nemogući"
Pišite nam, kako vi zovete kutljaču, koji je najpopularniji naziv, u vašem kraju.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (28)