Pssst! Da ne čuje Cruella...

Radiosarajevo.ba
Pssst! Da ne čuje Cruella...
"Ovo je poput noćne more. Čini mi se kao da šetam sa 101 dalmatinerom", uzviknuo je britanski uzgajivač Adam Morley kada je krenuo na ulicu sa 18 štenaca dalmatinskih pasa, od kojih je svaki vukao uzicu na svoju stranu. Neki od njih su ubrzo sjeli ne namjeravajući se pomaknuti ni pedalj.

Rekordno leglo dalmatinskih pasa oštenilo se u Melton Mowbrayu, u Velikoj Britaniji. Vlasnici su odlučili zadržati dva štenca da prave društvo njihovoj majci, trogodišnjoj kujici po imenu Button. Prije nego što odu novim vlasnicima pokušavaju ih naviknuti na uzicu i buku koja vlada ulicama.

"Želimo biti sigurni da smo im pružili najbolji mogući početak u životu. Stvarno nam je žao što uskoro odlaze", istaknula je Nicola Morley. "Prve četiri sedmice dohranjivali smo ih rukom i to je bilo nevjerovatno iskustvo. Iako nam se činilo da se nalazimo usred tačkaste snježne mećave, kuća će odsada biti sasvim prazna."

Dalmatinerica Button u decembru je nadmašila dosadašnji svjetski rekord u broju štenaca po jednom leglu. Prosječan broj mladunaca je osam do devet. Možda je i ona odlučila postati pseći celebrity poput njezinog oca koji je nastupio u nastavku Disneyevog filma 102 dalmatinera, tim više što su popularni Pongo i Perdita imali samo 15 potomaka. Dva štenca iz Leicestershirea već su se pojavila na televizijskoj reklami.

Uzgajivači su psiće odveli i na testiranje sluha s dobrim rezultatima. "Samo je jedan psić slabije čuo na jedno uho, što je odličan rezultat", potvrdila je Julia Freeman s klinike Animal Health Trust u Newmarketu i naglasila "Zbog genetske dispozicije koja je povezana s bijelom bojom dlake, dalmatinski psi moraju biti podvrgnuti slušnom testu".

jutarnji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak