Prva dama Japana tvrdi da je letjela sa vanzemaljcima

Radiosarajevo.ba
Prva dama Japana tvrdi da je letjela sa vanzemaljcima

Japanska nova prva dama Miyuki Hatoyama (66) zaokupila je pažnju medija i supruga gurnula u sjenu, izjavivši kako su je vanzemaljci odveli na Veneru.

Žena premijera Yukija Hatoyame životni je guru, makrobiotički entuzijast, autorica nekoliko kuharica, umirovljena glumica, rastavljenica i dizajnerica poznata po suknji od zrna kave.

Kaže da je u prošlom životu poznavala Toma Cruisea, tad je on bio Japanac, a sad se raduje snimanju filma s njim u Hollywoodu.

“Vjerujem kako bi shvatio da mu kažem 'dugo se nismo vidjeli'“ - kaže Miyuki.

U knjizi "Vrlo čudne stvari koje sam srela" Miyuki piše da su je prije 20 godina iz kreveta oteli vanzemaljci. Knjiga je postala veliki hit baš u vrijeme izbora, prošle nedjelje.

"Dok mi je tijelo spavalo, mislim da je moja duša kolala po trokutastom NLO-u i otputovala na Veneru. Jako je to lijepo mjesto i jako zeleno" – napisala je.

Miyuki je je provela šest godina nastupajući u ženskom ansamblu za mjuzikle. Yukija je upoznala dok je živjela u SAD-u, prenijele su agencije.

Premijer ne krije ljubav prema "šašavoj" prvoj dami.

"Lakne mi svaki put kada dođem kući. Ona je kao baza za napajanje energije" – kaže premijer, koji bi Japan trebalo da izvuče iz najveće recesije koja je tu zemlju pogodila dosad.

Yukio Hatoyama će 16. septembra nakon glasanja u parlamentu postati premijer, budući da je njegova Demokratska stranka Japana na izborima u nedjelju premoćno pobijedila dosadašnju vladajuću Liberalnu demokratsku stranku.

Yukio Hatoyama, 62-godišnji bogati unuk bivšeg premijera i člana LDP-a, jednom je dobio nadimak “vanzemaljac” zbog svojih istaknutih očiju.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak