Prizor kao iz holivudskog filma: Pogledajte čudesnu fotografiju kralja džungle

2
Radiosarajevo.ba

Viralna fotografija kralja džungle kruži društvenim mrežama, uz komentare kako bolju fotografiju lava od ove - koja izgleda kao da je izašla iz hollywoodskog filma - teško da ćete pronaći

U nevjerojatnom prizoru uhvaćen je mužjak lava, težak 500 kilograma, kako ponosno stoji na brdu kostiju i trupala - ostataka svoje večere - dok promatra krajolik sa zlatnim nijansama sunca iza njega.

Zapanjujuću fotografiju snimio je fotograf Simon Needham (52) iz Leedsa u Velikoj Britaniji, dok je bio u posjeti reuervatu GG Conservation Wildlife Reserve i Lion Sanctuary u Južnoj Africi.

"GG Conservation pozvao me da uradim fotografije za njih. Na jednom mjestu imaju tzv. dvorište za kosti gdje se ostavljaju svi otpaci nakon što lav završi s jelom.

Foto: Simon Needham: Kraljevi džungle

Jednog sam jutra odlučio tamo biti i imao sam sreću uloviti velikog mužjaka dok je stajao na vrhu tog brda kostiju kako gleda svoju teritoriju. Bio je to vrlo uzbudljiv trenutak i jedan o kojem sam mogao samo sanjati...vidim da ljudi na mnogo načina tumače sliku, ali ja je vidim kao prizor ponosnog kralja lavova koji odmjerava svoju zemlju.'

Simon je napravio još nekoliko izvanrednih fotografija ovih divnih životinja. 

Inače, lavovi teže loviti plijen srednje veličine, uključujući antilope, gnuove i zebre. U prosjeku, mužjak lava dnevno pojede oko 15 kilograma hrane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak