Prešla peglom po madracu, a onda ostala bez teksta kada je vidjela šta se nalazi ispod njega

1
Radiosarajevo.ba
Prešla peglom po madracu, a onda ostala bez teksta kada je vidjela šta se nalazi ispod njega

Ako neko vrijeme niste usisavali madrace ili vam se ponekad čini da nisu dovoljno čisti, vrijedi isprobati trik koji, kako se čini iz videa objavljenog na TikToku, mogao istjerati sve grinje i bube na površinu.

Naime, dvije Influenserice pod nadimkom @janelleandkate objavile su video u kojem savjetuju 'istjerati' bube na površinu.

"Upalite peglu na najjaču temperaturu i prođite njom preko plahte na krevetu, najbolje uz sam ćošak kreveta, jer se sve bube najradije skupljaju u ćoškovima - savjetuje jedna od njih, dok peglom prelazi preko plahte. Čini se da to radi na suho, odnosno bez dodavanja pare. Kad je nekoliko puta peglom prešla preko jednog dijela madraca, nakon neki 30-ak sekundi, podigla je plahtu i zaštitnu navlaku madraca i ostala šokirana time koliko se kukaca našlo na madracu.

Anketa | Hoće li radnici u BiH dobiti novu pomoć od 3.000 maraka? Zastupnik naveo tri razloga 'za'

"Umrla bih da vidim te bube", prokomentarisala je jedna pratiteljica, dok druga kaže:

"Ne brinite, ako u krevetu ima buba, znat ćete to i bez peglanja". U komentarima se javio i jedan muškarac koji je, kako kaže, nedavno bio u hotelu i vidio bube na madracu, tako da mu se gadilo spavati u krevetu.

@janelleandkate

I had no idea about this. #hotel #tips #nowyouknow #momsoftiktok #momtips

♬ original sound - Janelle & Kate

"Pa, šta ako ih izvučem na površinu madraca, šta onda s njima?", zapitala se još jedna komentatorica, kojoj su odmah i odgovorili: Usisajte ih.

Među komentarima je bilo i onih koji kažu da madrace zato povremeno očiste parnim čistačem, dok je jedna komentatorica naglasila da na temelju vlastitog iskustva mora upozoriti kako prije peglanja ili čišćenja madraca parnim čistačem treba voditi računa da to ne radimo ako je na etiketi madraca naznačeno da ima vodonepropusnu navlaku.

U tom slučaju tu stranu madraca ne smije se zagrijavati, jer bi se vodonepropusna obloga mogla otopiti, upozorava, javlja 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak