Plus size modeli skidaju se u sklopu hrabrog Instagram trenda

Radiosarajevo.ba
Plus size modeli skidaju se u sklopu hrabrog Instagram trenda
Plus size model Curvy Kate pokrenula je novi trend na društvenim mrežama. Žene svih oblika i veličina tijela fotografiraju se u donjem rublju i objavljuju fotografije uz oznaku #MyBodyVictory.

Uz fotografije pišu zbog čega vole svoje tijelo jer žele osnažiti jedne druge i pokazati da su pobijedile negativne osjećaje zbog strija, velikih grudi ili nesavršenih nogu. 

“Većinu života sam bila nesigurna zbog tijela. Mogla bih ispisati cijelu stranicu onoga što sam htjela promijeniti. Ali prije nekoliko godina nešto se promijenilo. Duboko sam udahnula i objavila fotografiju u bikiniju. Nisam imala samopouzdanja, ali to je postala fotografija koja je prikupila najviše pozitivnih oznaka”, otkrila je blogerica Becky Bedbug.

Nakon toga se osjećala bolje i osjetila je da je mnogi podržavaju. Odlučila je to učiniti ponovno.

“Počela sam se ponositi vlastitim tijelom i voljeti ono što prije nisam: ekstreman struk i ogromne grudi”, dodala je. 

Žene na ovaj način uče voljeti vlastito tijelo bez obzira na nesavršenosti koje su im godinama zadavale glavobolje i zbog kojih su bile posramljene i nesigurne u sebe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak