Pljačkaš banke se nakon 60 godina vratio na mjesto zločina, ali samo da nazdravi

Radiosarajevo.ba
Pljačkaš banke se nakon 60 godina vratio na mjesto zločina, ali samo da nazdravi

Kada je mladi Boyne Lester Johnston 1958. opljačkao banku i sa stotinama hiljadama dolara (danas bi to bilo vrijedno oko 1,7 milion dolara) pobjegao iz Kanade, pokrenuta je velika međunarodna potraga.

Poster za potragu za osumnjičenim prikazao je njegovu sliku - nasmijani mladić u bijelom smokingu (večernjem odijelu) i crnoj leptir mašni. Pored opis, njegova visina, slika i ličnost: "Voli se lijepo odijevati, posjećivati noćne klubove, voli šampanjac i društvo žena."

Upravo je zbog toga, Johnston dobio nadimak "dečko šampanjac".

Šesdeset godina, kasnije Johnston se vratio na mjesto zločina. Dečko šampanjac sada ima 80 godina, a banka je popularni restoran Riviera. Ručao je u restoranu, pio - a šta drugo nego šampanjac, a nazdravio je u vinskom podrumu, u kojem je nekad bio sef.

"Bilo je ovo zanimljivo iskustvo. Vratio se i podijelio s nama priče, ma sve je bilo nekako filmski", kazao je jedan od čelnika restorana Alex McMahon.

 

Johnston je, dodajmo, nakon velike dvosedmične potrage, vratio novac i odslužio zatvorsku kaznu.

Kako se doznaje, restoran je došao posjetiti jer mu je to bila jedna od želja prije nego što umre. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak