Plima odnijela BMW-a s britanske plaže, obalska straža vlasniku ostavila zanimljivu poruku...

0
Radiosarajevo.ba

Britanski vozač koji je parkirao na plaži, u "prvom redu do mora", nije računao kako postoje plima i oseka, pa da bi mu BMW lako mogao završiti kao podmornica.

Spasilačka služba iz mjesta St Agnes, na sjevernoj obali britanskog Cornwalla, imala je neobičan zadatak prošle sedmice.

S plaže su, umjesto kakvog unesrećenog ili nevještog plivača, morali spašavati – potopljeni BMW. Vlasnik vozila ostavio ga je parkiranoga neposredno u blizini mora, valjda kako bi izbjegao platiti parking na legalnom parkingu.

Nakon što je otkrila da ima rak, stigle nove vijesti o Vedrani Rudan: ‘Kaže da je konačno spoznala’

Očigledno vlasnik nije računao na plimu i oseku, pa je kroz nekoliko sati BMW-a odnijelo more.

Spasitelji su pozvani oko 8.30 ujutro, kako bi izvukli automobil i uvjerili se da u njemu nema nikoga. Akcija spašavanja trajala je gotovo dva sata, a na kraju je automobil izvučen i "ocijeđen" na vučnoj službi, što su zabilježili na videu te objavili na svojoj Facebook stranici.

"Gospodine, ne možete tu parkirati", poruka je obalne straže vlasniku BMW-a. Nije poznato jesu li mu uz poruku poslali i račun za izvlačenje ili kaznu za nepropisno parkiranje, prenosi portal bug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak