Pas usvojio prase

Radiosarajevo.ba
Pas usvojio prase

Foto: JLP

Rodezijski gonič Katjinga postala je majka sićušnom crnom praščiću s imenom Paulinchen. Patuljaste, vjetnamske svinje su i inače male, ali Paulinchen, rođena 21. avgusta ove godine, toliko je malena da je biološka majka nije ni pogledala. Nije imala utočište i hranu kao njezina braća i sestre, već je ležala sama, napuštena i gladna.

"Da nisam čuo njezino zapomaganje vjerojatno bi je ulovila lisica", rekao je Roland Adam koji je Paulinchen odnio od obitelji koja ju je odbacila i prepustio svom psu Katjingi da se brine o njoj. Ljubav između psa i praščića rodila se na prvi pogled pa sada Paulinchen napokon ima svu potrebnu brigu, nježnost i zaštitu.



Ovu priču čini još neobičnijom i činjenica da rodezijski goniči i nisu baš pretjerano nježni psi, s obzirom da je puni naziv rase rodezijski gonič lavova.

Rodezijski goniči su specifični i po još nečemu - dlaka na leđima im raste u suprotnom smjeru, tako da na leđima imaju "četku" zbog koje izgledaju vječito nakostriješeni. Odatle im i drugi naziv - rodezijski ridgeback.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak