Ovo su dva turska specijaliteta koja su obilježila 94. dodjelu Oskara

0
Anadolija

Turski specijaliteti bili su na meniju ovogodišnje zabave održane nakon 94. ceremonije dodjele Oskara održane 27. marta u Los Angelesu.

Slavni kuhar Wolfgang Puck, koji priprema jelovnik za dodjelu Oskara još od 1995. godine, u svoj meni je uvrstio pide iz crnomorske regije Turkiye i suhe kajsije punjene kremom od sira.

U ova dva specijaliteta su po prvi put uživale najistaknutije ličnosti svjetske filmske scene, a jela su dobila velike pohvale, saopštila je Ambasada Republike Turske u Sarajevu.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak