Ovaj kultni prozivod iz Jugoslavije svima je poznat, a kažu da ga Srbija još čuva

2
Radiosarajevo.ba
Ovaj kultni prozivod iz Jugoslavije svima je poznat, a kažu da ga Srbija još čuva

Fotografija narandžste kuhinje koja se pojavila na Facebook stranici pod imenom Nostalgija evocirala je mnogima uspomene iz perioda bivše Jugoslavije.

Jarka boja, jednostavan dizajn i kvalitetan materijal odmah su mnoge podsjetili na "dobra stara vremena" kada je ovakva kuhinja bila gotovo u svakom domaćinstvu u Jugoslaviji, što je izazvalo val nostalgije u komentarima.

"Imam još i danas kostur kuhinje Gorenje. Bila je drvena. Majstor promijenio vrata, napravio ladice i i bit će dok sam živa. Meni je dobra a i kvalitetna", napisala je Ruža.

BH Meteo objavio vremensku prognozu koja će obradovati mnoge: Evo kakav će nam biti kraj oktobra

"Kvalitetno i dugotrajno za razliku od današnjih", dodala je Katica, dok Nada piše kako je "topla i prelijepa".

"Ovo je moje djetinjstvo, moja mama i teta imale ovakvu Marles kuhinju", prisjetila se Davorka, a Davor kaže da ih "Srbija još uvijek čuva".

"Kuhinje u kojima se kuhalo i gdje su porodice zajedno ručale. Danas sve šljašti od luksuza u praznim kuhinjama, jer su porodice rastrzane na sve strane, posao, škole, putovanja, izvanškolske aktivnosti, treninzi, pa kafane, ćevabdžinice, pekare, zauzele mjesto kuhinjama", rekla je Dušanka.

Rijetko ko je napisao kako je ova kuhinja ružna, a mnogi su zaključili kako ih asocira na bolja, toplija vremena kada su porodice provodile više vremena zajedno.

FOTO: Facebook: Kuhinja iz Jugoslavije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak