Osvojio 2,6 miliona KM na lutriji Eurojackpot: Pogledajte kakvu je taktiku koristio

1
Radiosarajevo.ba
Osvojio 2,6 miliona KM na lutriji Eurojackpot: Pogledajte kakvu je taktiku koristio

U 65. kolu popularne lutrijske igre Eurojackpot, jedan sretni igrač iz Hrvatske osvojio je značajnu svotu od 1.385.868,00 eura (oko 2,6 miliona KM).

No, za razliku od većine igrača koji ulažu standardni iznos od 2 eura (4 KM) za jedan listić, ovaj igrač odlučio se za riskantniji, ali potencijalno isplativiji potez – uplatio je sistemsku kombinaciju, uloživiši čak 1.584,00 eura (oko 3.000 KM).

Sistemski listić, poznatiji među sportskim kladioničarima, omogućuje igračima odabir više brojeva, čime povećavaju svoje šanse za dobitak, iako je cijena takve oklade znatno viša. Igrač koji je uplatio ovu kombinaciju odabrao je sistem 12+2, pokrivši tako 792 različite kombinacije.

Bivši ministar Anis Krivić učestvovao u nesreći u Sarajevu. Oglasila se inspekcija

Premda je igranje sistemskih kombinacija daleko skuplje, to donosi i veće šanse za dobitak u usporedbi s klasičnim listićem, gdje su šanse za pogodak svih 5 glavnih i 2 dodatna broja 1 prema 139 miliona.

No, čak i uz ovakvu sistemsku kombinaciju, šanse za osvajanje glavnog dobitka ostaju izuzetno male.

Ovaj dobitak dolazi u trenutku kada su u igri Eurojackpot najviše sreće imale penzionerke. Nedavno je gospođa iz Zagreba osvojila 645.095,60 eura (oko 1,2 miliona KM), dok je penzionerka iz Splita odnijela 343.280 eura (650.000 KM).

Posljednji put kada je neko iz Hrvatske pogodio dobitnu kombinaciju 5+2 na klasičnom listiću bilo je 2014. godine, kada je osvojeno više od 17 miliona eura (33,5 miliona KM).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak