Njemački tigrovi ponovo u akciji

Radiosarajevo.ba
Njemački tigrovi ponovo u akciji

Foto: Bijeli tigar Karim

U Njemačkoj se desio još jedan napad zarobljenog tigra na ljude. Karim, jedan od dva bijela tigra zoološkog vrta u gradu Ascherslebenu napao je 30-godišnji Lindu G. dok mu je čistila kavez.

Čini se kako vrata od malog kaveza u kojem je tigar trebao biti tokom čišćenja svoje nastambe nisu bila zatvorena. Na svu sreću, s Lindom je bio i kolega, koji je tigra uspio otjerati vikanjem i gestikuliranjem, pa nije došlo do velikih povreda. Linda je odvedena u bolnicu na intenzivnu stanicu, ali nije u životnoj opasnosti.

Prije desetak dana je u Hamburgu krotitelj tigrova Christian Walliser napadnut tokom nastupa. Wallisera su tokom nastupa napala tri tigra, odgrizli mu ruku, a on od tada leži u umjetno izazvanoj komi.

Tigar Karim već je imao nasilne ispade. Prije dvije godine je ubio tigricu koja je slučajno, isto zbog greške čuvara, dospjela u njegov kavez.

"Šokirani smo zbog ovog događaja. Ne možemo objasniti napad, jer tigrovi inače nisu ovako agresivni", rekao je direktor zoološkog vrta Dietmar Reisky.

index.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak