Nilski konj u skitnji po crnogorskim selima (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Nilski konj u skitnji po crnogorskim selima (VIDEO)

Nikica u skitnji Plavnicom, Foto: photomontenegro.me

Selo Plavnica u Crnoj Gori postalo je igralište odbjegloj ženki nilskog konja, koja je pobjegla iz privatnog zoološkog vrta.

"Kada sam izašao iz kuće nahraniti kravu, ugledao sam nilskog konja kako stoji ispred štale. Mislio sam da ludim", ispričao je Nikola Radović iz Plavnice za portal 24sata.rs. Nikica, ženka nilskog konja stara 11 godina, iz zoo-a je pobjegla zbog poplave, koja je digla razinu vode iznad njene ograde pa joj nije bio problem preplivati prepreku.

Vlasnik zoo-vrta u crnogorskom turističkom kompleksu Plavnica, Dragan Pejović, tvrdi kako će životinja moći nazad tek kad se voda povuče iz vrta, a dodao je i kako nema razloga za paniku. "Naš nilski konj miroljubiva je i pitoma životinja", zaključio je.

Nikica već devet godina živi u vrtu, zbog čega lokalno stanovništvo nije imalo nikakvih problema kada je odlučila i da malo prošeta ulicama Plavnice.

Nikica je u Crnu Goru, tačnije u Golubovce pored Podgorice, stigla kao beba kombijem iz beogradskog vrta, a ime je dobila po svom ocu - čuvenom nilskom konju Nidži.

http://www.youtube.com/watch?v=_MOl1lqX4PQ




radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak