Napokon se saznalo šta je s blizankama koje je majka prodala prije 18 godina

Radiosarajevo.ba

Bliznakinje koje su prodane preko interneta britanskom paru, pronađene su u u Americi nakon 18 godina od šokantne nagodbe.

Kiara and Keyara Wecker su imale samo šest mjeseci kada su prodate za malo više od 8 hiljada funti Judith i Alan Kilshaw 2001. godine, piše britanski The Sun.

Ovaj medij je ekskluzivno objavio ovu priču davne 2001. godine nakon što ih je navedeni bračni par odveo u Buckley u Sjevernom Walesu u Velikoj Britaniji. Iako je sve izgledalo kao da je priča došla do kraja, na koncu - djevojčice su završile kod para koji ih je jako volio. Ipak nije bilo tako jer je krenula velika borba po sudovima kome će zapravo pripasti ove  djevojčice.

Foto: The Sun /  Naslovnica britanskog lista The Sun iz 2001. godine

Otkriveno je da ih je njihova majka Britanka Tranda Wecker prodala drugom paru u SAD-u. Naime, bliznakinje je prvo prodala paru u Californiji – Richardu i Vickie Allen, koji su ih pošli i odgajati kao svoje. Samo nakon dva mjeseca, njihova majka ih je preuzela i prodala za duplu sumu novca Britancima Alanu i Judith.

Obje porodice su potraživale prava na bliznakinje. Bebe Belindu i Kimberley je porodica Kilshaw dovela u Britaniju. Tamo su ozakonili sebe kao njihove roditelje na sudu u Sjevernom Walesu. 

U bitku za djevojčice bio je uključen i FBI, tako da su djevojčice bile vraćene u SAD gdje su bile kod udomitelja u Missoriju. Daily Mirror je naveo da djevojke imaju 18 godina i da žive pod drugim imenima, kao i da studiraju. Majka koja ih je usvojila rekla je da su odrasle u predivne mlade žene. Navedeno je da je djevojkama dozvoljeno da vide svoju majku, ali da one to ne žele.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak