Muškarci na seks pomisle 5.000 puta godišnje

Radiosarajevo.ba
Muškarci na seks pomisle 5.000 puta godišnje


Muškarci na seks misle 4.745 na godinu, što je otprilike 13 puta dnevno 365 dana u godini, za razliku od žena koje na seks pomisle pet puta dnevno ili 1.825 puta godišnje.

Čak trećina ispitanih izjavila je da je seks prvo na što pomisle kada se probude. Zanimljivo je da su ti isti muškarci koji stalno misle na seks, svega dva puta tjedno doista spremni na seks, što je pak 104 puta godišnje. Istraživanje je obuhvatilo 3.000 muškaraca i jednako je zanimljiva činjenica da je, unatoč razlici između razmišljanja o seksu i stvarnog upražnjavanja seksa, njih čak trećina vrlo zadovoljna svojim seksualnim životom. Svega 58 posto žena reklo je istu stvar.

43 posto parova priznalo je da se često svađaju oko inicijative koju najčešće poduzimaju muškarci. Isto je istraživanje pokazalo da svaki treći muškaraca misli da je najbolji način da se ženu odvede u krevet poziv na ručak, iza čega slijedi relaksirajuća masaža. Za razliku od muškaraca, žene više privlači romantična muzika ili kuhanje omiljenog jela njihovog partnera kojim će ih odvući u krevet.

tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak