Mirjana Karanović proglašena za "naj-cicu" godine

Radiosarajevo.ba
Mirjana Karanović proglašena za "naj-cicu" godine

Mirjana Karanović u filmu Grbavica, 2006


Mirjana Karanović proglašena je za "naj-cicu", odnosno žensku gej ličnost godine.

Nakon dvonedjeljnog izbora koji je organizovao srbijanski portal GayEcho za "naj-cicu" 2009. godine, ova pedesetdvogodišnja dama nalazi se na prvom mjestu u konkurenciji od deset poznatih žena Srbije.

Naime, posjetitelji portala su odlučili da titula pripadne Karanovićevoj, na osnovu njenih izjava kako se zalaže za prava manjina, onih koji su ugroženi ili na bilo koji način omalovažavani u društvu.

"Nekoliko mojih prijatelja i poznanika su gej osobe i znam kakve probleme imaju u životu. Predrasude i neznanje prema ljudima koji su homoseksualnog opredeljenja jesu osnova odnosa većine našeg društva. Teško mi je kada mi moj dobar prijatelj kaže kako se boji da na ulici bude prepoznat kao homoseksualac i kada strepi da neko zbog toga ne iskali svoj bes na njemu. Svi moraju da nauče da budu tolerantni i da prihvate svaku različitost. Za mene to znači slaviti život i radovati se. Biti drugačiji jeste blagoslov, a ne mana" objašnjava Mirjana Karanović za GayEcho.

Dalji poredak naj-cica izgleda ovako:
2. Bebi Dol 384 (17%)
3. Srbijanka Turajlić 344 (16%)
4. Biljana Biba Petrović 335 (15%)
5. Biljana Kovačević Vučo 187 (9%)
6. Tračara.com 185 (8%)
7. Dragana Vučković 121 (6%)
8. Vesna Pešić 70 (3%)
9. Slavica Đukić Dejanović 46 (2%)
10. Tanja Vojtehovski 37 (2%)

Prošlogodišnju titulu najcice osvojila je Indira Radić, estradna pevačica. U januaru 2010. godine GayEcho će organizirati glasanje za najHomofoba 2009. godine.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak