Ljekari otkrili šta se dogodilo: Žena se probudila s ogromnom misterioznom ranom na nozi

0
Radiosarajevo.ba
Ljekari otkrili šta se dogodilo: Žena se probudila s ogromnom misterioznom ranom na nozi

Nakon noći koja je zapravo bila kao i svaka druga, mlada žena probudila se s velikom ranom na nozi. U početku je bilo malo bolno, ali postajalo je sve gore i gore.

"Mislila sam da će rana zacijeliti sama od sebe, ali postalo je gore i završila sam u hitnoj", ispričala je Julia, ali nije znala zašto je dobila opekotinu trećeg stepena na unutarnjoj strani lijevog koljena.

"Zaspala sam na utikaču punjača mobitela, čiji je drugi kraj bio uključen u zidnu utičnicu. Ljekar mi je objasnio da je koža vrlo vodljiva i da me mala količina elektriciteta polako opekla. Više od godinu dana kasnije ožiljak je još uvijek jasno vidljiv", ispričala je, a svoje je iskustvo podijelila s drugima kako bi ih upozorila.

Trump u problemu: Rezultati nove ankete će naljutiti bivšeg predsjednika

Dominik André-Lévigne, viši ljekar u Sveučilišnoj bolnici u Ženevi, objašnjava da je takav slučaj iznimno rijedak, piše 20 minuten.

"Dugotrajni kontakt s elektrodama i vlaga od znoja mijenjaju pH-vrijednost kože. To uzrokuje hemijsku opekotinu, a ne toplinsku", kaže Dominik i dodaje:

Nakon ovoga nećete ni pomisliti zaspati sa mokrom kosom

"Razvija se sporo, pa osoba u početku ne osjeća gotovo ništa i ne budi se", objasnio je. Naglasio je da se oštećenje pojavljuje tek nakon nekoliko sati i osoba može duboko spavati i nije uopće svjesna onoga što se događa", objasnio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak