Lesson 3: Milan Bandić spiking kroejša (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Lesson 3: Milan Bandić spiking kroejša (VIDEO)

Foto: Milan Bandić


"Spiking Kroejša", glasio je odgovor hrvatskog predsjedničkog kandidata Milana Bandića na pitanje koje mu je Indexova novinarka postavila na engleskom jeziku.

Korektni engleski!?

Bandić se pojavio na dodjeli nagrada koja odaje priznanje najbolje odjevenim poznatim osobama u Hrvatskoj, a Indexova novinarka mu je prišla kako bi na engleskom popričala sa čovjekom koji je naredni dan trebao na Pantovčaku razgovarati sa stranim diplomatima. Desetak dana ranije, Bandić je Indexu pismeno odgovorio kako se korektno služi engleskim i francuskim jezikom.

Koliko je to "korektno" otkriveno je kada je upitan šta nosi večeras, a njegov odgovor na "korektnom" engleskom bio je: "Ke!?"

Bandićev "common english" izraz: Da!

Pitanje je ponovljeno, a Bandić je opet na "korektnom" engleskom odgovario sa "Jes", a u jednom trenutku poslužio se sa doista čestom engleskom uzrečicom - "Da!". Na kraju kada mu je novinarka udijelila kompliment da dobro izgleda, Bandić je lakonski odgovorio: "Spiking Kroejša".

"Poštovani, Milan Bandić je učio engleski i francuski jezik s kojima se korektno služi", glasio je odgovor Izbornog stožera Milana Bandića kada su upitani za strane jezike predsjedničkog kandidata.

Pogledajte video:

http://www.youtube.com/watch?v=pO_J-gyCZBU



Podsjetimo se i ranijih lekcija:


Lesson 1: Baka i engleski
Lesson 2: The Regina: Jurovižn for as iz veri intrsting (VIDEO)


index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak