LA: Ogromni troškovi za Jacksonovu komemoraciju

Radiosarajevo.ba
LA: Ogromni troškovi za Jacksonovu komemoraciju

S jedne strane tuga, bol i čemer zbog iznenadne smrti kralja popa, a s druge nezadovoljstvo nezaluđenog dijela američkih građana što će nekoliko milijuna dolara na kraju isteći iz njihova džepa.

Budući da će se u Los Angeles sliti tri četvrt miliona ljudi, policijsko osiguranje i drugi troškovi koje traži takav događaj, poput uređenja sanitarnih punktova, koštat će više od dva i po miliona dolara, koliko su gradski vijećnici procijenili. Budući da je čak i bajni L. A. pogođen ekonomskom krizom i recesijom, određenom broju građana ne odgovara što će se javni novac potrošiti na privatan događaj kao što je komemoracija i pogreb muzičara. Kako bi ih umirio, sadašnji gradonačelnik Jan Perry tvrdi da policija i slične javne službe imaju rezervne budžete za izvanredne situacije poput ovih.

S druge strane, nakon neizvjesnosti oko toga tko će biti među devet tisuća sretnih dobitnika ulaznice za Jacksonovu komemoraciju, od prijavljenih milion i po, dio se tih ili pak krivotvorenih ulaznica pojavio na eBayu. Cijene tih ulaznica su naravno vrtoglave, čak prelaze stotine hiljada dolara.

Na večerašnjoj će komemoraciji nastupiti veliki broj svjetskih muzičkih zvijezda, od kojih su neki bili bliski Jacksonovi prijatelji, poput Mariah Carey. Naći će se tu Stevie Wonder, Lionel Ritchie, Jennifer Hudson, Smokey Robinson i Usher. Nadalje,očekuje se dolazak Johna Mayera, Brooke Shields, Magica Johnsona, Kobea Bryanta, ali i osnivača Motowna Berryja Gordyja te djece Martina Luthera Kinga.

Sve o smrti Michaela Jacksona možete pročitati ovdje

Tportal.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak