Kupila je bocu Dom Perignona po cijeni od 120 KM. Normalna cijena kreće se od 500 do 600 KM

1
Radiosarajevo.ba

Svi su mediji prepuni objava o previsokim cijenama na Jadranu, kako u restoranima i kafićima tako i u trgovinama. 

Gospođa je portalu Plava Kamenica javila da je u Konzumu na Krku vidjela i kupila Dom Perignon iz 2004. godine za samo 60 eura. Čitateljica je odmah otvorila šampanjac koji je bio u odličnoj formi, pa se vratila po još.

Pa je u istom Konzumu kupila dvije boce iz berbe 2000. po istoj cijeni, 60 eura za butelju.

Denis Bećirović: Ukazao sam direktoru CIA-e na opasnu politiku rukovodstva bh. entiteta RS

Takve cijene naravno ne postoje niti su postojale prije deset ni petnaest godina kad su Dom Perignon iz 2004. i Dom Perignon iz 2000. pušteni u prodaju.

Kad smo 2010. godine posjetili Dom Perignon, berba iz 2000. u vinariji se prodavala za 129 eura.

FOTO: Plava Kamenica: Račun iz Konzuma

Danas se boca Dom Perignona normalno prodaje za 250 do 300 eura, dok cijene starih berbi ovise o aukcijskim trendovima. Šta se, dakle, dogodilo u Konzumu na Krku?

Pretpostavljamo da je osoba koja je unosila cijene u softver pobrkala Dom Perignon s Moët et Chandonovim Grand Vintageom, čije su berbe iz prve polovice dvijehiljaditih u Hrvatskoj koštale oko 60 eura. Proizvođač je isti, uvoznik je isti a ova mala dekoncentracija osoblja u Konzumu na Krku omogućila je našoj čitateljici a vjerojatno i nekim drugim sretnicima, da uživaju u shoppingu stoljeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak