Konobari otkrili koja pića nikad ne bi naručili: "Nikad ne znaš koliko je dugo boca bila otvorena"

0
Radiosarajevo.ba
Konobari otkrili koja pića nikad ne bi naručili: "Nikad ne znaš koliko je dugo boca bila otvorena"

Postoje pića koja konobari nikada ne bi naručili na određenim mjestima. Ako bar nije specijaliziran za pravljenje koktela, bolje ih je ne naručivati.

Nemojte tražiti ni piće koje zahtijeva kompliciranu pripremu ili koktel s više komponenta ako se nalazite u baru ispunjenom do zadnjeg mjesta.

"Nikad ne naručujem vino na čašu u kafiću koje služi jeftina pića", otkrio je Daniel Yeom, glavni konobar u Esters Wine Shop & Baru u Santa Monici, u razgovoru s HuffPostom.

Američke sankcije NIS-u: Da li je ovo pravi razlog zašto je Donald Trump bijesan na Srbiju?

"Nikad ne znaš koliko je dugo vino bilo otvoreno, a i šanse da ću dobiti nešto dobro na takvom mjestu jednake su nuli. Okus vina počne propadati odmah nakon otvaranja boce te se može pokvariti u svega nekoliko dana osim ako kafić nije pedantan po pitanju čuvanja vina".
 
Mnogi vjeruju da je nemoguće pogriješiti s točenim pivom. Jack Tynan koji radi u pivnici Interboro Spirits & Ales u Brooklynu ne slaže se s tim. Ako se nalazi u kafiću u kojem je gužva, neće naručiti točeni Guinness, piše Punkufer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak