Prodat komad vjenčane torte Charlesa i Diane, uz paprenu cijenu

0
Hina

Komad vjenčane torte Charlesa i Diane našao je svog novog vlasnika i to za nevjerojatnih 4.000 KM

Komad torte s vjenčanja princa Charlesa i Lady Diane Spencer iz 1981. godine prodan je u srijedu na britanskoj aukciji za 1.850 funti (više od 4.000 KM), uz upozorenje - nemojte ga pojesti.

Početna cijena 40 godina starog komada torte s marcipanom i bijelom glazurom koju je krasio kraljevski grb, bila je 300 do 500 funti odnosno preko 600 do 1.155 KM, ali je prodana za više nego trostruko veću cijenu.

Foto: People: Princeza Diana na vjenčanju

"Bili smo zapanjeni brojem ljudi koji su htjeli dati ponudu za ovaj veliki i unikatni komad kraljevske torte", rekao je aukcionar Chris Albury i specijalist za kraljevske uspomene u aukcijskoj kući Dominic Winter Auctioneers, u Cirencesteru na zapadu Engleske.

"Bilo je puno upita ponuditelja, većinom iz Velike Britanije, Sjedinjenih Država i nekoliko zemalja s Bliskog istoka", naveo je Albury u emailu i dodao da uspješni ponuditelj dolazi iz Leedsa na sjeveru Engleske.

Tortu je prvo dobila Moyra Smith, koja je radila za britansku kraljicu majku u rezidenciji Clarence House u centru Londona.

Nakon smrti Moyre Smith, njezina porodica prodala ga je privatnom kolekcionaru za više od 2.000 KM (1000 funti) na aukciji 2008. godine.

"Izgleda da je u potpuno istom dobrom stanju kao i kad je prvi put prodan, ali savjetujemo da ga ne jedete", rekli su aukcionari.

Loading...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak