Ko je kriv za smrt Michaela Jacksona

Radiosarajevo.ba
Ko je kriv za smrt Michaela Jacksona


Policija Los Angelesa je saopćila da će obaviti razgovor s ličnim ljekarom preminulog pjevača Michaela Jacksona (50) poslije izvještaja američkih medija da se za njim traga i da je policija zaplijenila njegovo vozilo kako bi pronašla dokaze u vezi s terapijom koju je primala svjetska pop zvijezda, prenose svjetske agencije.

Američki mediji su javili da se kardiolog Conrad Murray, koji je bio s pjevačem u trenutku njegove smrti, vratio u Los Angeles. Mediji prenose njegovu izjavu da je spreman razgovarari s vlastima. Policija u tom gradu je saopćila da je dogovorila s Jacksonovim ličnim ljekarom da obavi još jedan razgovor.

"Policija je razgovarala odmah s njim, ali nakon toga nije uslijedio opsežniji razgovor, zbog čega moramo to sad obaviti", kazao je šef policije u Los Angelesu Charlie Beck.

On je dodao da će neophodna ispitivanja obezbijediti "ključne rezultate" koji će odrediti tok istrage.

Vlasti su ranije saopćile da je obdukcija pokazala kako ne postoje dokazi da je bilo nezakonitih radnji oko smrti američkog pjevača.

Šef policije Los Angelesa je naveo da policija nastoji utvrditi da li je na Jacksonovu smrt utjecala propisana terapija.

Kako su ranije javili američki mediji, Jacksonov ljekar je nestao odmah nakon što je pjevač prevezen u bolnicu u Los Angelesu, a policija je kasnije zaplijenila njegovo vozilo kako bi pronašla eventualne dokaze ili lijekove.

Murray je svakodnevno davao Jacksonu propisanu dozu "demerola", koji je sličan morfiju.

Pretpostavlja se da je to učinio i neposredno prije nego što je pjevaču prestalo srce raditi, zbog čega pojedini mediji spekuliraju da je pjevač možda primio preveliku dozu lijeka.

Neimenovani visoki policijski zvaničnik kazao je američkoj TV mreži ABC news da je Jackson bio težak ovisnik od lijekova za umirenje bolova - "demerola" i "oksikontina".

Portparol službe sudske medicine za Los Angeles izjavio je da će utvrđivanje uzroka Jacksonove smrti biti nastavljeno toksikološkim ispitivanjima koja mogu potrajati i do mjesec i po, ali da već tokom dana može da se preuzme njegovo tijelo i organizira sahrana.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak