Jeste li često neraspoloženi? Ova metoda će vas učiniti sretnijim za tren

0
Radiosarajevo.ba
Jeste li često neraspoloženi? Ova metoda će vas učiniti sretnijim za tren

Jeste li ikada imali jedan od onih dana kada ste se, naizgled bez ikakvog razloga, osjećali nekako bla?

Možda vam posao traje dvostruko duže nego inače ili se jednostavno osjećate sputano dok obavljate svoj dan. Ti se dana ne moraju osjećati tako nasumično, sugerira nedavni TikTok (zajedno sa znanošću i psihologijom). Zapravo, postoji jednostavan način da se dovedete do boljeg dana.

U nedavnom videu, kreatorica sadržaja Brigette Muller otkriva da je provalila šifru za stvaranje boljeg dana. "Shvatila sam kako stalno imati bolje dane, i to me je oduševilo", kaže ona. "Ono što trebate učiniti je napisati popis stvari koje možete učiniti da se osjećate dobro, formulirajući svaku stavku kao 'Osjećam se bolje kada ___.'

Senidah održava koncert u Beogradu: 'Nisam zvala Dinu Merlina da mi bude gost, bilo me strah'

Na primjer, ona kaže: "Osjećam se bolje kada pijem puno vode. Osjećam se bolje kada sam u odjeći u kojoj se osjećam dobro. Osjećam se bolje kad šetam noću".

Kvaka? Sve to moraju biti stvari nad kojima imate kontrolu. Dakle, bez "osjećam se bolje kada je 26 stepeni i sunčano s hladnim povjetarcem" (iako bi to bilo sjajno, ako je moguće!).

@hummusbirrd

I know this is obvious at its core, but when I physically wrote out a list and CALCULATED my score, it changed something for me 💫 #lifehacks #lifeadvice #todayyearsold

♬ original sound - Brigette Muller

Zatim Muller kaže da svakoj stavci dodijelite bodovnu vrijednost. Većina vrijedi jedan bod, osim za ono što ona naziva "teški udarci", ili stvari zbog kojih se osjećate posebno dobro. "Dakle, za mene, kaže ona, osjećam se bolje kad ne pijem previše kofeina i osjećam se bolje kad ne pijem alkohol, svaki vrijedi dva boda".

Da biste stavili formulu u igru, tijekom dana pokušajte uključiti svoje unose "osjećam se bolje kada". Zatim, na kraju dana, zbrojite sve svoje bodove i zatim to podijelite s maksimalnim iznosom, objašnjava Muller.

Ako vam strategija činjenja stvari za koje se zna da se osjećate dobro kako biste imali bolji dan zvuči poznato, to je vjerovatno zato što je u skladu sa savjetima za brigu o sebi koji ste slušali godinama. Da, pijenje dovoljne količine vode može vam pomoći da nemate glavobolje i osjećate više energije. Odmor može ublažiti stres.

Osjećate se loše? Isprobajte ove trikove i popravite raspoloženje odmah

Stvaranje dopaminskog jelovnika može vas dovesti u bolje raspoloženje. Zapravo, ako već imate dopaminski jelovnik, možete jednostavno dodati bodovni sistem da isprobate metodu "bolje kada". Raditi nešto što volite nakon posla preokrenut će vam dan.

Naravno, kaže ona, "uvijek će postojati vanjski faktori koji vam mogu učiniti dan boljim ili lošijim, a na koje vi ne možete direktno utjecati. Ali cijela je poenta u tome da postoje stvari kojima si možete pomoći i ako budete činili više tih stvari, uvijek ćete imati bolje dane", piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak